MENÜ

Zurück zur Deutsche Seite  

Házirend

 

Felelősségvállalás

A vendégház és a hozzá tartozó berendezések nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!


Szállás

Az érkezés napján a házat vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kérjük elhagyni. Kérjük, ügyeljenek az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig!
Megkérjük vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat csak azon esetben fogadjanak, ha azok nem töltik a vendégházban az éjszakát, és a látogatók érkezését jelezzék a tulajdonosnak! Megkérjük továbbá kedves Vendégeinket, hogy  idegeneket ne engedjenek be, azokat a szomszédba irányítsák, vagy értesítsék a tulajdonost!


Dohányzás

Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt és egyéb tüzet okozó anyagokat, gépeket használni szigorúan tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a terasz hátsó része. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni! A dohányzás okozta tűzesetekért a felelősség a tűz okozóját terheli! Tűz, illetve tűzveszély észlelése esetén kérem haladéktalanul értesítsék a tulajdonost és a tűzoltóságot!


Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a grillezőnél, illetve a mellette lévő füves területen lehet bográcsozás céljából, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!


A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! A ház teraszra nyíló fürdőszoba ajtaját is kérjük távozás előtt belülről becsukni, valamint az ablakokat is kérjük távozáskor bezárni. Az ezen figyelmetlenségekből adódó károkért (beázás, betörés, eltulajdonított értékek, egyebek) a felelősséget az okozó viseli!

Az épület ajtaja kívülről csak kulccsal nyitható, kérjük erre fokozottan figyeljenek!!!

A kulcsok elhagyásával/elvesztésével járó zárcsere vendégeinket terheli! A kulcs csak kártyával másolható, hasonló biztonságfokú zár felszerelése nagyon költséges, ezért kérjük, a kulcsra fokozottan ügyeljenek!


Háziállatok

A vendégházba kis méretű háziállat hozható, nagyobb méretű háziállatokat nem lehet behozni! Kérjük ügyeljenek arra, hogy az állatok a ház berendezésében, valamint az udvaron hagyott állatok a virágokban, bokrokban és a fákban ne tegyenek kárt!  Tilos a háziállatokat magára hagyni, házba, szobába bezárni, felügyelet nélkül szabadjára engedni! Bármilyen, háziállat által okozott kárért az állat gazdája a felelős!


Parkolás

Vendégházunkban ingyenesen lehet parkolni a kerti tó melletti, vagy egyéb kavicsággyal borított területeken!

Kérem az utcán csak fokozott óvatossággal hagyják autóikat, azokban semmilyen értékesnek tűnő, mozdítható tárgyat ne hagyjanak. Kérjük, autóikat mindig zárják!
A tulajdonos viseli autója után a felelősséget!

 

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, kérjük ne vegyék el a helyükről, a kihelyzett, bemutatást szolgáló borokat, italokat kérem ne fogyasszák el. Ellenkező esetben ezt újra be kell szereznünk, amely a vendéget terheli!  A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni az eredeti állapotra!


Takarítás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra.
Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették.

 A szálláshely ára tartalmazza az alap végtakarítási költséget, amely az ágyneműk mosását (7 éjszakánál hosszabb tartózkodás esetén 7 éjszakánként  történő cseréjét), kéztörlő törölközők mosását, tisztasági takarítást, szaniter kellékek töltését jelenti.

Végtakarítás költsége nem tartalmazza a mosogatást, eredeti helyükről eltávolított berendezési tárgyak visszarendezését, szemét összeszedését a házban/udvaron, az elvárhatónál nagyobb rendetlenség visszarendezését (ragacsos padló, hasonló jellegű szennyeződések takarítását bármely helyiségben).

Amennyiben nincs idő az elpakolásra, mosogatásra és a szemét összeszedésére, eredeti állapotok elvárható mértékben történő visszaállítására (mind a házban, mind pedig a kertben és a grillsütők körül), úgy ezt csak extra végtakarítási díj ellenében tudjuk vállalni! Az extra végtakarítási díj 2500 HUF/ helyiség (a terasz, a kert, illetve a grillező környéke külön-külön helyiségnek számítanak!)


Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a grillező mögött található nagy kukák valamelyikébe.


Fűtés

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gáz-cirkófűtés lát el. A helyiségek hőmérséklete a radiátorokon található szabályozókkal állítható. A fűtés költségét az mindenkori aktuális árlistában leírt részletezés szabályozza. A nem fűtési időszakok fűtési árszabására az árlista szerinti fűtési időszaki ár, vagy egyedi megállapodás az irányadó!


Konyha

A konyhában található, veszélyt okozó tárgyakat (vízforraló, mikrosütő, sütő) rendeltetésüknek megfelelően, a biztonsági előírásokat baetrtva lehet csak használni! Ne hagyja hosszabb ideig őrizetlenül egyik veszélyt okozó berendezést sem, valamint a mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat! A vízforralót soha ne hagyja bekapcsolva, ha nincs a közelben, illetve soha ne töltse azt túl!

A figyelmetlenségből okozott károkért a felelősséget az okozó vállalja!

 

Elektronikai eszközök

Elektronikai eszközöket (kiemelten a tűzveszélyes eszközöket!) akár a vendégház tulajdona, akár vendégeink saját tulajdona, csak annak használati utasításában leírtakat betartva szabad használni. A nem rendeltetésszerű használatból, biztonsági előírások be nem tartásából okozott károkért a berendezés használója a felelős!

 


Kert

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa.

 

A kerti tó 1,4-1,5 méter maximális mélységű!!!

Abban különböző élőlények és berendezések találhatóak. Kérjük a kerti tóba semmilyen körülmények között ne menjen bele, illetve fokozottan ügyeljen gyerekeire, hogy bele ne eshessenek.

A kerti tóban lévő halakat etetni szigorúan tilos, meghatározott ételadagot kapnak, amelynek túllépése kimúlásukhoz vezethet.

Amely területek jól láthatóan nem képezik a szolgáltatás részét (náddal elkerített tárolási terület, szomszéd telek területei a Jacuzzi területét kivéve, gyümölcsöskertek, raktárhelyiség), azon területekre a belépés tilos, illetve a tulajdonos engedélyével lehetséges!

 

Jacuzzi (pezsgőfürdő) használati szabályai

A Jacuzzi használatának módját a tulajdonos ismerteti! Az ismertető előtt a Jacuzzit használni szigorúan tilos! A megfelelő vízminőséget a tulajdonos éllítja be, a jacuzzit az árlistában feltűntetett, napi 2 óra hosszáig lehet maximum 4-5 személy egyidejű benne tartózkodásával használni! Több személy egyidejű tartózkodása a Jacuzziban nem engedélyezett!

 

Ha hoszabbítást szeretnének kérni, az a mindenkori árlistában szereplő feltételek mellett lehetséges, erről azonban mindenképp a hoszabbítás előtt tájékoztatni kell a tulajdonost (vagy aznap, vagy akár előző nap), hogy a megfelelő vízminőség beállításokat a megnövelt időre vonatkozóan elvégezhesse!

 

A Jacuzziban a víz értékeinek megfelelő szinten tartása klórral történik, ezért aki erre az anyagra érzékeny, ne használja a Jacuzzit!

A használat előtt a fedőt annak sérülése nélkül kell eltávolítani, majd a használat után azt ugyanolyan helyzetbe visszahelyzeni!

A vízminősége fent említett használati kondíciókra van a Jacuzziban beállítva!!!

A Jacuzzi használata előtt minden használó köteles zuhanyozni!!!

A Jacuzzi vizébe bármilyen jellegű anyagot, folyadékot, ételt, italt SZIGORÚAN TILOS!

A Jacuzziban gyermekek felügyelet nélkül hagyása TILOS!

 

Mindennemű, nem rendeltetésszerű használatból adódó történés, baleset a használó felelőssége!

További fontos előírások a Jacuzzi használatával kapcsolatosan:

 

A Jacuzziba (vagy annak peremére) TILOS:

­-bármilyen ételt,

-italt (a víz, ásványvíz kvételével),

-elekrtonikus eszközöket,

-üveg poharakat, üvegeket, bármilyen üvegből készült tárgyat

-vagy bármilyen kemikáliát tartalmazó vegyszert helyezni/fogyasztani, a Jacuzziban használni!

 

 A jacuzzi szűrő berendezésébe bármilyen anyagot dobni szigorúan tilos!!!

A jacuzziba tilos bármilyen állat bevitele!

A Jacuzzi rendeltetésszerű működésének megtartása érdekében 2 program között (pezsgő szivattyúk indítása) legalább 5 perces szünetet kell tartani!!!

Ha bármilyen rendeltetésszerű használat mellett fellépő problémára/esetleges meghibásodásra lennének figyelmesek, fejezzék be a használatot, és kérem azonnal jelezzék a tulajdonosnak!

 

Interet használat

Az internet használata korlátlan, viszont a vendégeink által az itt töltött idő alatt letöltött anyagokért, tartalmakért a használó/letöltő viseli a felelősséget.

 

Meghibásodások


A  vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni!

A szálláshelyen esetlegesen okozott bármilyen nemű kárt a helyszínen kötelesek rendezni! Nem igényelünk kártalanítást, ha a használati tárgyak a használatból adódóan romlanak el, vagy törnek el. Ebben az esetben a következő elérhetőségen kérjük jelezni a hibát:

Simonné Harangozó Irén: 06 70 425 47 05 

 

Segélyhívószámok:

Rendőrség: 107

Tűzoltóság: 105

Mentők: 104

Általános: 112

 

Hírek

Szavazás

Hogy tetszett a szállás?
Tűrhető
Közepes
Kiváló
Asztali nézet